top of page
Search
  • Writer's pictureLakia

"Sit kun meillä on oma lakitoimisto..."Emme ole tainneet oikein mihinkään koskaan kirjoittaa LAKIA Oy:n syntytarinaa, joten here it comes!


Kaikki alkoi oikeastaan vuonna 2016. Työskentelin itse silloin Puolustusministeriössä ja Pauliina puolestaan oli jo pitkään työskennellyt Asianajotoimisto Kari Tuomola -nimisessä yrityksessä. Olimme Pauliinan kanssa keskustelleet usein, miten kiva olisi joskus perustaa oma lakitoimisto ja pohdimme, että minkälainen työkulttuuri ja toimintatavat meidän yrityksessämme olisi. Eli vähän meillä oli jo ilmassa sellaista "sit kun" -ajattelua.


Jossain vaiheessa kävi ilmi, että Pauliinan esimies Kari oli lopettelemassa ja toivoi Pauliinan jatkavan liiketoimintaansa. Pauliina oli kyllä heti kiinnostunut, mutta kaipasi yhtiökumppania.

Koska olimme jo vuosia puhuneet puoliksi vitsillä, että jonain päivänä meillä on oma lakitoimisto, niin ei ollut kovin vaikeaa vastata Pauliinalle myöntävästi kun hän eräänä syysiltana 2016 soitti ja kysyi, perustetaanko oma yritys ja ostetaanko Karin liiketoiminta. Mietin asiaa ehkä puoli minuuttia ja sen jälkeen ilmoitin lähipiirilleni, että vuoden päästä minusta tulee sitten yrittäjä (kaikki vähän pyörittelivät silmiään epäuskoisina, olinhan sillä hetkellä vahvasti virkamiesuralla). Teimme Karin kanssa esisopimuksen ja sovimme, että meidän toiminta alkaa lokakuussa 2017. Vuosi tuntui sopivalta ajalta valmistautua yrittäjyyteen ja näin jälkikäteen ajateltuna sitä se myös oli.


Pian tämän jälkeen alkoi pohdinta yrityksen nimestä. Mietimme ensin kaikkia hienoja englanninkielisiä nimiversioita (esimerkkeinä mm. LawFirst, LawMore ja Lawsome). Kerran sitten laitoin kummisedälleni viestiä ja leikkimielisesti kyselin, että mikä olisi hyvä lakitoimiston nimi, niin apteekin hyllyltä tuli: Lakia. Siinä se sitten oli kaikessa yksinkertaisuudessaan! Päätimme vielä muuttaa kirjoitusasua niin, että yrityksen nimi kirjoitetaan kokonaan isolla LAKIA, jotta se pompsahtaisi paremmin esille.


Perustimme ensin Lakiasiaintoimisto LAKIA Oy -nimisen osakeyhtiön, mutta aika pian tiputimme Lakiasiaintoimisto -etuliitteen pois puhtaasti käytännöllisyyssyistä. Mielestämme jo pelkkä LAKIA -nimi riitti kertomaan, minkä alan yrityksestä on kysymys ja jos ei, niin pieni ripaus mystiikkaa on aina paikallaan. LAKIA Oy nimi oli tosiaan vapaana ja saimme sen käyttöömme muutaman mutkan kautta (piti mm. kysyä eräältä toiselta hieman saman nimiseltä yhtiöltä suostumus nimen käytölle).


Harmiksemme kuitenkin totesimme, että www.lakia.fi nettisivudomain oli jo varattu ja sen omisti silloin eräs toinen asianajotoimisto. Tämän kyseisen yrityksen nimi oli kuitenkin ihan toinen ja heidän nettisivuilleen pääsi myös heidän yrityksensä nimeä kantavan domainin kautta, minkä vuoksi uskalsimme tiedustella, josko he olisivat kiinnostuneita myymään lakia.fi domainin meille. Aika pian pääsimme hinnasta yksimielisyyteen ja domainista tehtiin kaupat. Ostohinta tuntui yrityksen alkumetreillä suurelta, mutta jälkikäteen ajateltuna se on ollut paras ostos ikinä!


Yrityksen logon meille suunnitteli Flycam Oy Pauliinan post it -lappuraapustuksen perusteella. Pauliina oli pohtinut, että pykälän sisälle saisi soviteltua sydämen ja siitä se idea sitten lähti. Halusimme logon ja sen värityksen olevan tyttömäinen, mutta kuitenkin uskottava ja mieleenpainuva. Näitä samoja asioita olemme halunneet tuoda esille koko firman brändissä ja toivottavasti tässä olemme myös jollain tasolla onnistuneet. Brändiasiat vaativat kuitenkin oman blogitekstinsä, joten niistä lisää tuonnempana.

 

Näillä stepeillä LAKIA Oy sitten aloitti toimintansa 1.10.2017 ja loppu onkin historiaa (ainakin meidän omassa elämässämme)... ;)


-Marika

1,042 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page