top of page
Search
  • Writer's pictureLakia

VIERASKYNÄ: Mikä on teidän unelmakotinne sijainti?


Kiinteistönvälitystoimisto Kotoisa LKV on LAKIA Oy:n yhteistyökumppani kiinteistöjen ja asumisen saralla. Vierailemme toistemme blogeissa kuukausittain.

Kun olette saaneet pankista lainalupauksen, niin vasta sen jälkeen kannattaa alkaa etsimään sopivaa kotia ja miettiä missä päin haluatte asua. Sijainnilla voi olla paljonkin merkitystä asunnon hintaan, sillä paikkakunnan sisälläkin hintatasot vaihtelevat melkoisesti. Yleensä lasten koulut, päiväkodit ja oman työpaikan sijainti ovat tärkeimpiä asioita, joten näitä on syytä pohtia etukäteen. Kaikilla on erilaiset tarpeet palveluiden suhteen ja teillä teidän perheen tarpeet. Etuoven tutkimuksen mukaan ihmiset muuttavat keskimäärin vain 5 km säteellä vanhasta kodista. Maalla vai kaupungissa?


Linja-autossa on tunnelmaa


Onko sittenkään, jaksatko herätä aamulla aikaisin, kävellä bussipysäkille ja istua autossa pari tuntia päivässä? Olisiko mukavampaa seistä sama aika ruuhkassa liikennevaloissa? Pääsevätkö lapset itse kouluun ja harrastuksiin? Kahden auton kulut nostavat vuositasolla asumiseen liittyviä kustannuksia paljon, joten perheen liikkumista kannattaa suunnitella etukäteen.


Eri ihmisille eri asiat ovat tärkeitä, ja te tiedätte mitä ne ovat teidän perheessänne. Jos arvostatte maaseudun rauhaa kiireisen työpäivän jälkeen, niin silloin talo maalta on hyvä vaihtoehto teille.

Jos et halua pitää omaa autoa, niin silloin on tärkeää, että julkisilla kulkuvälineillä pääsee helposti kulkemaan joka paikkaan.


Iso vai pieni tontti


Omakotitalossa on aina työtä, olipa talo maalla tai kaupungissa. Tontin koolla on merkitystä työn määrän ja iso tontti voi vaatia myös paljon aikaa, eikä kaikkien sisällä asu pientä puutarhuria. Kaupungissa tontit voivat olla todella pieniä eikä pihan hoitamiseen mene aikaa olenkaan.


Naapureita ei voi etukäteen valita, mutta jos siellä on saman ikäisiä lapsia, niin se on tietenkin kiva juttu. Joskus harrastukset vaativat paljon tilaa ympärilleen ja silloin tontin koolla voi olla paljonkin merkitystä. Isot autot, veneet ja joskus myös kotieläimet vaativat rakennuksia ja tilaa ympärille.


Yhdessä tekemisen meininki


Tontti, joka vaatii hoitamista ja laittamista tuo mukanaan myös hyötyä, sillä silloin ei tarvitse lähteä erikseen kuntosalille hikoilemaan. Pihahommissa voi nähdä myös oman työn jäljet, mikäli osaa laittaa kukkaistutuksia tai haluaa tehdä hyöty puutarhan.


Pihan suunnitteluun saa nykyisin apua yrityksiltä, jotka hoitavat kaiken valmiiksi alusta loppuun asti, joten itselle ei jää kuin maksaminen. Pihasta voi tulla myös yhteinen harrastus, josta on iloa ja hyötyä monella tavalla.


Nyrkkisääntönä on, että jos haluaa ison tontin, niin silloin täytyy lähteä kauemmaksi kaupungista, sillä kaava-alueilla tontit ovat pienempiä. Mitä kauemmaksi maaseudulle mennään, niin myös talojen hinnat ovat halvempia. Yhtä oikeaa sijaintia ei ole, mutta talon paikkaa ei jälkikäteen voi muuttaa, joten sen tähden tämä on erittäin tärkeä asia miettiä etukäteen.


Seuraavan kerran kerron remonteista vanhassa talossa.-Tupu Utriainen / Kotoisa LKV


Kirjoittaja on Kotoisa LKV:n yrittäjä ja laillistettu kiinteistönvälittäjä. Alla Tupun esittelyteksti:

"Olen tehnyt 11 vuotta kiinteistönvälittäjän työtä ja olen ollut mukana yli sadan omakotitalon kuntotarkastuksessa. Työni takia olen saanut ja joutunut lukemaan myös kaikki raportit tarkkaan ja sitä kautta minulle on myös selvinnyt, mitkä asiat omakotitalon ostajia huolettaa eniten. Varsinkin ensimmäisen omakotitalon ostaminen on iso asia. Nyt sinulla on mahdollisuus hyötyä näistä tiedoista, sillä kerron blogeissani selkokielellä asioita, joihin omakotitalon ostamisessa kannattaa kiinnittää huomiota."


Tupu Utriainen

Kiinteistönvälittäjä LKV,LVV,KiAT 040 749 7626 tupu@kotoisa.fi

IG: @kotoisalkv

52 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page